SYYSKUU OPPIMISPÄIVÄKIRJA

 

Keskiviikko 1.9.2010

 

IT englannin lähipäivä oli ja meni. Olisin toivonut syntyperäiseltä brittiopettajalta enemmän puhetta. Kävimme kuitenkin läpi tärkeitä sanoja ja merkkejä tietotekniikasta. Yllättävän paljon ponnisteluita vaadittiin, että sain kirjoitettua paperille sen mitä voisin kuvitella puhuvani englanniksi. Puhuminen on helpompaa, vaikka sanoo väärin toinen voi ymmärtää kehon kielestä mitä tarkoitetaan. Kirjoitettuna kukaan ei ymmärrä, jos kielioppi ei ole hallussa.

Työpaikkaohjaajani tarkisti tekstini ja sain hyviä vinkkejä.

Työssäni tarvitsen englantia suullisesti ja kirjallisesti. Haasteena olisi tehdä hyvät englanninkieliset internet ohjeet.

 

Lauantai 4.9.2010

 

Näyttösuunnitelmalomakkeet tietohallinto- sekä toimistopalvelut ja ohjelmiston käytön tuki on alustavasti suunniteltu. Jatkan suunnittelua työpaikkaohjaajan kanssa. Toivottavasti en sorru monimutkaistamaan näytön tavoitteita. Yritän pitää asiat yksinkertaisina. Löydän varmasti kokonaisuuksia omasta työstäni, jossa voin näyttää yhtäaikaisesti vaadittuja taitoja.

Näytön vastaanottaja on nyt hakusessa. Millä saada motivoitua työkaveri tähän tehtävään ilman, että se tuntuu hänestä liian työläältä?

Täytynee ensin keksiä hyvä kokonaisuus mitä näyttää ja "myydä" se. Onko jollain hyviä ehdotuksia?

 

Keskiviikko 22.9.2010

 

Sain tehtyä tekstinkäsittelyn jatkokurssin oppimistehtävät aika nopsaan lähipäivän jälkeen. Tosi tärkeää työstää opitut asiat niin, että ne ovat vielä mielessä. Mieleen ne jäävätkin, kun tehtävät ovat käytännön läheisiä. Näitä taitoja tullaan tarvitsemaan.

Voisin suunnitella lomakepohjan arviointiaineistoon.